A kormány felszámolná a szelektív hulladékgyüjtö szigeteket

Az új hulladéktörvényt még nyár elött megszavazhatja a parlament. A régi módszer helyett a szelektív hulladékért házhoz mennének a kukások.

A kormány felszámolná a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket és új rendszert alakítana ki. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár kijelentette: a régi rendszer nem vált be. Kevesen veszik a fáradságot, hogy szelektíven szabaduljanak meg a szeméttől, további hátránya, hogy sokan szemétdombnak tekintik a konténerek környezetét. Az új szisztéma kiépítésével az önkormányzatok is spórolnának – véli az államtitkár. Ezzel nem mindegyik szolgáltató ért egyet.

A pétervásárai székhelyű, öt település önkormányzata (Erdőkövesd, Ivád, Kisfüzes, Váraszó) által fenntartott PEVIK Kft. jelenleg közel 40 ezer ember hulladékkezelését végzi húsz Észak-Heves megyei településen. A községekben az előző években sok helyen létesítettek ilyen  szigeteket, a tapasztalatok azonban nem mindig voltak kedvezőek. Épp ezért tavaly ősszel beszereztek egy speciális, 20 tonnás, szelektív gyűjtésre alkalmas járművet. Ez lehetővé teszi, hogy előre meghatározott körjárat szerint, minden hónap első hetében egyszer eljussanak, és a háztartásokban keletkezett, de szelektíven gyűjtött szemetet összegyűjtsék.

Bővebben a HEOL.hu oldalán >

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük