A frissen sült kenyér illatába burkolózik a megújult sütöüzem

bread_sliced

 

A friss kenyér illata semmihez sem hasonlítható. A péküzem pétervásárai telephelyén sem volt ez másképp: már messziröl lehetett érezni az ínycsiklandó pékáruk jellegzetes, finom illatát.

A pékség jelentősen átalakult a valamivel több, mint harmincöt milliós elnyert pályázatnak köszönhetően, amelyhez egyébként nem kevés saját erőforrás (mintegy 15 millió forint) is szükségeltetett. A pályázat sikerének köszönhetően a tulajdonosok kedden délelőtt büszkén mutatták be az érdeklődő közönségnek a mintegy 200m2-rel bővült sütőüzemet és raktárteret.

Mint azt Beretka Tibor megnyitójában elmondta: azért pályáztak, mert a régi épületet már nem lett volna érdemes toldozni-foldozni. Fontos megjegyezni azt is, hogy a beruházásnak köszönhetően jelentősen emelkedett a géppark színvonala, ráadásul jóval több embert tudnak foglalkoztatni az üzemben, ezzel is csillapítják valamelyest a térségben jellemző munkanélküliséget.
Beretka Tamás ugyanakkor elmondta, hogy a pályázati forrásnak köszönhetően nemcsak a termékválasztékot tudták szélesíteni, hanem ügyeltek az energiatakarékosságra és a fűtési rendszer korszerűsítésére. Utóbbiról szólva például megjegyezte, hogy folyamatban van a napkollektorok beszerzése, amelyek használatától jelentős energiatakarékosságot várnak.
Az üzemben tett látogatás alkalmával bepillanthattunk a kenyérkészítés rejtelmeibe. Megtudtuk, hogy a tulajdonosok kedvence a régi receptúra alapján készített fehérkenyér, amelynek titkos hozzávalóit éveken át őrizte, őrzi a Beretka család.

A bódító illattal teli üzemben a fehérkenyéren kívül a pékáruk színes palettája mutatkozik meg a polcokon: a magvas, a teljes kiőrlésű, a tigriskenyér, valamint a legújabb termékcsalád, a Vitakorn is fellelhető a sorok között. Ezen kívül édes és sós sütemények számtalan fajtáján dolgoznak a szorgos kezek, amelyeket egyébként a pékség saját autói három megyébe, Hevesbe, Nógrádba és Borsodba is szállítanak – a pékáruk szerelmeseinek nagy örömére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük