Betörök jártak az elhagyatott házakban

Négy helyszínen közel egymillió forintos kárt okoztak a betörők Erdőkövesden és Pétervásárán. Zsákmányát azonban egyik elkövetö sem élvezhette sokáig.

224

Több idei, a környéken elkövetett betöréses lopás tetteseit is kézre kerítették a Pétervásárai Rendőrőrs munkatársai. A károk a pár tízezrestől a több százezer forintosig terjedtek – tudatta Soltész Bálint r. százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az első bűncselekményt valamikor január 6-9. között követték el: valaki egy erdőkövesdi férfi házának faláról hét méter vörösréz ereszcsatornát lopott le, miután annak tartóját megrongálta. A tulajdonos kára 40 ezer forint. Az adatgyűjtést követően a rendőrőrs körzeti megbízottja még a bejelentés napján előállított egy helyi férfit, aki elismerte a cselekmény elkövetését.

Január 19-én reggel egy pétervásárai üzemet szemeltek ki betörők. Miután levágták az épületet védő lakatot, onnan három, összesen 660 ezer forintot érő villanymotorral távoztak. Ebben az esetben szintén még a bejelentés napján gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket – két helyi férfit – a péterkei rendőrök. Az ellopott tárgyakat sikerült lefoglalni, a tettesek részletes beismerő vallomást tettek.

Egy erdőkövesdi nő lakásában a január 20-ról másnapra virradó éjjel járt betörő, aki az ajtó befeszítésével jutott be az éppen lakatlan családi házba. A tolvaj a műszaki cikkekre vetett szemet, zsákmánya értéke 50 ezer forint volt. A bejelentést követően a rendőrőrs két körzeti megbízottja forrónyomon indulva előállította a tettest, az ellopott tárgyakat pedig lefoglalta.

Egy pétervásárai, felújítás alatt álló házba is betörtek. A tolvaj ekkor a megrongált ablakon keresztül érkezett, valamikor vasárnap vagy hétfőn. A tettes fürdőszobai csaptelepeket és kéziszerszámokat tulajdonított el. A sértettnek ezzel 200 ezer forint lopási, valamint 10 ezer forint rongálási kárt okozott. Még a helyszíni szemle megkezdése előtt, a helyszínen és annak tágabb környezetében a Pétervásárai Rendőrőrs nyomozói bűnügyi adatgyűjtést végeztek. Ennek során egy helyi férfi lakásán házkutatást hajtottak végre, eredményeként az eltulajdonított műszaki cikkeket lefoglalták. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.

A fenti ügyek mindegyikében bíróság elé állítással fejeződött be a nyomozás. Soltész Bálint hozzátette: mindegyik esetben lakatlan, használaton kívüli ingatlanok voltak a célpontok. A mostani eredményes felderítések ellenére kérik a lakosságot, hogy lakatlan ingatlanjaikat rendszeresen ellenőrizzék, illetve kérjék meg erre a szomszédaikat.

Forrás : Heol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük