Évadzáró rendezvény fiatal sportolóknak

December 17.-én már negyedik alkalommal rendezte meg a Pétervásárai Ifjúsági Egyesület és a helyi Sportegyesület az „utánpótlás sportolók vacsoráját” az Arany Kakas Fogadóban.

A megjelent vendégeket, sportolókat, vezetőket Boros Csaba önkormányzati képviselő illetve utánpótlásedző köszöntötte. Nagy örömet jelentett, hogy több mint száz meghívott jelent meg a rendezvényen.

A köszöntés után Eged István polgármester úr mondott beszédet az egész életen át tartó sportolás fontosságairól és az önkormányzat lehetőségeihez képest további anyagi és tárgyi segítségnyújtásáról. Szólt az évben elvégzett feladatokról és a következő év céljairól is.
Ezt követően az edzők, szakosztályvezetők értékelték az évet, valamint tájékoztatást adtak az elért eredményekről. Évértékelő után a szakosztályokban kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak adtak át díjakat.
Díjazottak lettek:
  • Év legjobb utánpótlás gyermek labdarúgója: Ökrös Balázs
  • Év legjobb serdülő labdarúgója: Tóth Barnabás
  • Év legjobb ifjúsági labdarúgója: Rostás József
  • Év legjobb lány karatékája: Bíró Ivett
  • Év legjobb fiú karatékája: Szabó Márton
  • Év legjobb utánpótlás röplabdázója: Halmosi Dzsenifer
A díjakat átadásánál segédkezett a meghívott vendégként jelenlévő Hajdú Norbert az Nb1-es Budapest Honvéd labdarúgó csapat, csapatkapitánya és Végh István egyesületi elnök. Norbi gyermekkorában a helyei serdülő csapatban játszott így példaképként tekintenek rá, a mai fiatal sportolok. A gyerekek nagy érdeklődéssel kérdezgették a csapatkapitányt pályafutásáról, aki nagy szeretettel fogadta a kérdéseket, majd válaszolt azokra.
Amikor elfogytak a kérdések a gyerekektől, a serdülő csapat tagjai a sportolók nevében egy különleges, a helyi fazekasmester Varga Károly által készített focilabdát ajándékozott Hajdú Norbertnek. Ezzel fejezték ki köszönetüket és tiszteletüket a nagyszerű sportember előtt. A Honvéd csapatkapitánya megköszönte a meghívást valamint az ajándékot és ígéretet tett arra, hogy amint lehetősége lesz ismét „hazalátogat”.
Az összejövetel közös vacsora és desszert elfogyasztásával folytatódott, majd kötetlen beszélgetéssel zárult.

A szervezők már most tudni vélték, hogy az egyesület romló anyagi helyzete miatt, nehéz lesz jövőre is megszervezni az eseményt, de mindent megfognak tenni azért, hogy  a hagyomány 2011-ben is folytatódjon és a gyerekek mellett ismét egy nagyszerű, Pétervásárához kötődő sportembert hívhassanak meg.

DSCF0457

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük