Lakossági és partneri felhívás – 23. sz. főút

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS A településrendezési eszközök módosítása munkaközi szakaszához.

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS A településrendezési eszközök módosítása munkaközi szakaszához

Ezúton tájékoztatom a lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Pétervására Városi Önkormányzat a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet (továbbiakban Kr.) alapján – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. megbízásából közreműködő TRENECON – Viafutura – Partner Konzorcium megkeresésére – megindította a településrendezési eszközei módosítási folyamatát.

A 23 sz. főút Pétervására település területén áthaladó szakasza fejlesztésével érintett területre a módosítás tervezete elkészült, melynek dokumentumai megtekinthetők a http://koszeghy.art/tervek/23-25Petervasarapartnersegi honlapon.

A fenti dokumentumok véleményezéséhez, a nyilvánosság biztosításának érdekében az érintettek részére az Önkormányzat a hivatkozott jogszabály (Kr.) 29/A § (2),(3) bekezdései alapján az Önkormányzat partnerségi egyeztetést hirdet meg.

Az egyeztetés lebonyolítására

„A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján” kerül sor (kivonat a törvényből):

165. § (1) 2020. december 31-éig a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletet ebben a § – ban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelettől eltérően

b) a helyi önkormányzat a partnerségi egyeztetés személyes megjelenést előíró szabályaitól eltérően a tájékoztatást, a véleménynyilvánítást és az egyeztetést elektronikus úton is lefolytathatja,

c) az előzetes és munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma elektronikus úton is történhet azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a közzétételtől számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton,

 (3) A (2) bekezdés a)–c) pontja értelmében elektronikus útnak minősül az önkormányzat honlapján közzétett részletes szakmai tájékoztató.

Fentiek alapján a módosítás-tervezettel kapcsolatosan kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat tehetnek 2020. augusztus 14.-ig elektronikusan a hivatal[kukac]petervasara.hu címre eljuttatva.

Letölthető felhívás PDF-ben