Időskorúak otthona látogatási rend 2020. július 22-től

A Pétervásárai Időskorúak Otthonában az alábbi szabályok betartása mellett látogathatók az ellátottak:

Hivatkozva a Nemzeti Népegészségügyi Központ 13305-54/2020/ EÜIG iktatószámú határozatára a látogatási tilalmat az alábbi megkötésekkel, határozatlan időre, részlegesen feloldom.

A veszély azonban még nem múlt el!

A Pétervásárai Időskorúak Otthonában az alábbi szabályok betartása mellett látogathatók az ellátottak:

Látogatási időpontok:

-hétfőtől -vasárnapig  9.00-17.00-ig

Csak egészséges személy látogathatja meg hozzátartozóját. A látogatás csak a „ Látogatói nyilatkozat” kitöltése és testhőmérséklet ellenőrzés után ( amit a gondozó személyzet végez el) kezdhető meg. Hőemelkedéssel és lázasan ( 37 °C fölötti értéknél) a látogatást a lakók és dolgozók egészsége védelmének érdekében nem engedélyezett.

A látogatás időtartama max. 30 perc.

A látogatónak a szájat és orrot eltakaró maszk viselése és a kézfertőtlenítés kötelező.

-Egy fennjáró lakóhoz egyszerre max. 2 fő látogató jöhet.

-Fennjáró lakók látogatása az udvaron, a padokon  vagy a teraszon , a szabad levegőn ,rossz idő esetén a földszinti étkezőben lehetséges úgy, hogy a látogató csak azzal a gondozottal kerüljön 2 méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meglátogat. A különböző , nem egy családba tartozó látogatók tartsák egymás között a 2 méteres távolságot.

Ágyban fekvő gondozottat ( több ágyas szobában ) maszk viselésével egyszerre csak egy személy/családtag látogathat.

-Az intézményben a lakók kaphatnak csomagot (élelmiszert, használati tárgyakat stb.). Kérem azonban hogy inkább tartós ,nem romlandó élelmiszereket hozzanak be. 

-A szociális intézményben maszk viselése mellett fodrász, manikűrös, pedikűrös is fogadható.  Valamint vallási (esemény is megtartható az intézményben a szociális távolságtartása biztosításával.

Ellátottjaink egészségének megóvása érdekében a látogatások során kérem támogató együttműködésüket.

A látogatási rend a járványügyi helyzet változásával módosulhat .

  1. Látogatók fogadása (ellátottanként 1 fő) a szociális távolság maximális betartásával, egy elkülönített helyiségben valósítható meg, melyet minden látogatás után ki kell szellőztetni és mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarításnak kell alávetni. Erre kijelölt helyiség az intézmény központi ebédlője. Jó idő esetén a látogatás az udvaron 2 méteres távolság megtartása, és szájmaszk viselése mellett történhet.
  2. Fekvő beteg látogatására saját szobájában van lehetőség védőeszköz viselése (orr-szájmaszk, védőköpeny, kesztyű) mellett.
  3. A látogatás a hét minden napján 13:30-15:30 óra között lehetséges, melynek időtartama maximum 15 perc lehet.
  4. Az érkezéskor érintésmentes hőmérő segítségével testhőmérséklet mérés történik, valamint nyilatkozattétel szükséges arról, hogy a látogató egészséges és az elmúlt 14 napban nem volt kontaktusban fertőzés gyanús személlyel.
  5. Az intézményben élő ellátottak számára csomag küldése/átadása – a járványügyi helyzetre való tekintettel – csak intézményi ellenőrzés és fertőtlenítést követően lehetséges.
  6. Az ellátottak az intézmény területét a látogatási idő alatt sem hagyhatják el.
  7. Belépéskor a bejáratánál elhelyezett kézfertőtlenítő, továbbá minden belépési ponton fertőtlenítő lábtörlő használata kötelező.
  8. A látogatás rendjének     zavartalanságát, a megfelelő óvintézkedések betartását terápiás munkatárs segíti.
  9. A látogatás szabályszerű betartásáért és betartatásáért felelős személy:  

A kapcsolattartás további lehetséges módjai: Az ellátottakkal való kapcsolattartás lehetséges még telefonon, levélben és interneten keresztül, melyhez az internetkapcsolatot az intézmény biztosítja.